Сакральне місце України – Трахтемирів. Подорож на Травневі свята

Транспорт

мікроавтобус

Тривалість

2 доби

Ціна

590 грн

Дати

01/05/2017
27/05/2017

Ця подорож відбудеться мабуть вже в четвертий раз. Завжди це цікаво, потужно весело і  пізнавально. Мета такої подорожі сумістити відпочинок у дуже мальовничому красивому місці з наповненням силою природи та поєднанню з нею. Від того, як правило, здоров’я стає  більше, краще йдуть діла, в середині спокій та гармонія. Таким же ш і має бути святковий відпочинок.

Поїдемо до Трахтемирова  через Трипілля, Вітачів, Ржищів, та Уляники. Всі ці місця, (можливо весь правий берег) є сакральними, тобто такими, що в собі несуть таємницю нашого буття на цій землі. Це місця Духовних традицій наших предків, і під час подорожі спробуємо познайомитись з ними ближче через відповідні практики взаємодії. Так у Трипіллі ми піднімемося на Дівич – гору, де можемо наповнитися енергіями народження, Витачові, доторкнемося до  стародавньої історії Київської Русі, відчуємо енергію Духовного відродження України, а в Уляниках відчуємо силу живої води та наберемо її з собою. Звичайно ж головним в нашій подорожі буде Трахтемирів, точніше Трахтемирівський півострів. Саме з ним пов’язують історію давньої цивілізації, яка знала сакральні таємниці буття і вони збереглися там на невидимих оку горизонтах свідомості. Центр півострова обнесений валами, як би приховуючи всередині цю таємницю. Це місце відоме чудесами зцілення і не тільки від фізичних захворювань, а також від психічних розладів, наповнюючи людину енергіями творення, розкриваючи його серце світу краси і Любові. Скільки б не знаходився там, місце заворожує, притягує. Краще раз побачити ніж багато раз прочитати чи послухати,

Отож на Трахтемирівському півострові будемо  насолоджуватися його красою, занурюватись у минуле легенди, міфи.

Це подорож з однією ночівлею на мальовничому крутому трахтемировском березі. Програма така:

Виїзд з Києва о 9-30.

Збираємося напроти  Виставкового центру за зупинкою у бік Теремків. Це 300 м від виходу зі станції метро «Виставковий центр». Їдемо в Трипіллі і піднімаємося на Дівич-гору. Зробимо практику. Потім в Вітачів, на мальовничу гору Краснуха, там теж зробимо практику. Далі через Ржищів в село Уляныки. В Уляниках два джерела і біля одного з них є стіл під навісом для відпочинку. Там пообідаємо, наберемо воду на вечір і поїдемо на Трахтемирівський півострів через Григоровку, Луковицю. Від Луковиці спробуємо доїхати до колись існуючого села Зарубенці. Зараз там просто поляна, недалеко кладовищі. Дорога лісова і по ній 5 км до Зарубенцов. Від зупинки один км треба пройти пішки до місця нашого табору. Не пізніше 16 годин повинні дістатися. Розіб’ємо табір на мальовничому піщаному пагорбі серед сосен. Гарне місце. Разгрузимся, поставимо намети і підготуємо вогнище для приготування вечері. Перед вечерею зробимо прогулянку на гору Батура, там на мальовничій кручі є старовинний хрест з каменю, як кажуть стояв на могилі козака Батури. Зробимо практику звучання з наміром (в тому місці добре виходить). У  часи Київської Русі недалеко від цього місця стояло літописне давньоруське місто Заруб. У 1147 р. згадується Трахтемирівський монастир, побудований на місці зруйнованого татарами Зарубского монастиря. Загалом місце знатне. Та й сам півострів має сліди поселень, яким, як кажуть археологи, близько 120 000 років!!! З Батури повертаємося в табір, вечеряємо і робимо багаття. Пострибаємо через нього і за бажанням можемо походити по вугіллю. Ввечері зірки, багаття і гарячий чай). Вранці зарядка – активація за бажанням. Сніданок і після піша прогулянка по найбільш значущим місць півострова. Пройдемо довгий перехід на висоту 222, спустимося до Маркового шпиля, лінзі і джерела. Місце цікаве. На баченні там портал, крутитися поле Мер-Ка-Ба. Потім перейдемо через монастирок до скіфського городища. Побачимо стародавні вали, яким десятки тисяч років, і повернемося в табір. Повертатися можна декількома варіантами. Найпростіший повернутися як прийшли, другий складніше по кручах вздовж берега (реально круто) і третій по воді (десь по коліно) 800 метрів. Два рази йшли по ярам один раз по воді. По ярам мальовничіше. По приходу обід та збираємось назад в Київ. Вдома будемо близько 20 годин.

Вартість 590 грн з місцем в автобусі, на своїй машині 270 грн (практики, їжа — вечеря, сніданок і обід, екскурсії).

З собою: їжу в дорогу (сухофрукти, бутерброди і чай в термосі), порожню флягу 5 або 6 літрів для води, спальник і намет. Одяг спортивний для походу

Питання по тел 099 6052799, 067 1712221, 063 7420499 Ігор Титаренко

Щоб взяти участь забронюйте місце

P.S. підписавшись на цікаві новини (форма на головній сторінці сайта справа під слайдером) і отримавши запрошення на подорож ви маєте гарантовану знижку на програму!

Post Author: sacred