Подорож до сакрального Трахтемирова. Відчуйте подих весни, наповніться силою пробудженої природи!

Транспорт

мікроавтобус

Тривалість

12 годин

Ціна

470 грн

Дати

19/03/2017

Всі пори року необхідні для нашого гармонійного життя. Та все ж весна діє на людей по особливому. Вона як саме життя спонукає до розкриття серця, наповнення його радістю буття, через що ми дотикаємось до вічної краси живої природи! Добре це відчувається далеко за межами міста, де ще можна відчути подих весни, пробудження нової сили, коли з маленьких зерняток насіння виростають рослини і застеляють собою землю. Добре насправді після зими, холодної і скутої вибратися на волю в чисте поле, високі кручі, вдихнути на повні груди і сп’яніти від аромату свіжої зелені, запашного повітря і краси пробуджується живої природи!

Тому запрошую всіх бажаючих у подорож до  Трахтемирівського півострова, сакрального місця, місця сили, де на сьогодні з причин непростої доступності  можна дійсно побачити косулю, лисицю, фазанів зайців і багато інших тварин. На Трахтемирові величезна різноманітність рослин і приголомшливі пейзажі (4 види рослин занесені до європейської Червоної книги, 39 видів рідкісних тварин і ще 10 видів тварин що перебувають під загрозою зникнення на Україні). Про Трахтемирівский півострів багато написано, сфотографовано, багато людей там вже побувало  і тим не менш туди варто їхати. Найбільш яскраво та потужно там можна відчути силу потоку життєдайної сакральної сили життя. Це одне з надпотужних місць сили в Україні, де можна наповнитися енергією життя, можливо отримати всередині відповідь на давнє запитання і навіть дозволити скрутну ситуацію. Таке було не раз з багатьма людьми, що побували в цьому дивному місці. Тут, за даними археологів, знайдено поселення часів льодовикового періоду. Трахтемирівська земля зберегла пам’ятки майже всіх історичних епох – від мідного століття до часів козацтва. Найвідомішими пам’ятками заповідної території “Трахтемирів” є Трахтемирівське скіфське городище (VII-VI ст. до н. е.), відоме під назвою “Великі валки” (розмір 3,5х2,5 км, площа 500 га), щодо якого академік Б. Рибаков висловив припущення, що це була столиця праслов’ян (скіфів-орачів). Відомий український археолог Максимов припускав, що в першому тисячолітті н. е. тут вже існував значний племінний центр ранніх слов’ян – місто Слав, попередник сучасного Переяслава, який “перейняв Слав”, тобто продовжив його існування на новому місці. У давньоруський час тут знаходилося літописне місто Заруб, місце народження відомого церковного діяча Іларіона, автора “Слова о законі і благодаті”, першого русича на кафедрі митрополита Київського і всієї Русі. На місці зруйнованого монголами Заруба пізніше виникло село Зарубинці, поблизу якого археолог Хвойка відкрив перші пам’ятки ранньослов’янської зарубинецької культури (II ст. до н. е.-II ст. н. е.), яка отримала свою назву за місцем першої знахідки.

Частина  недалекої історії півострова  зв’язана з козацтвом. Згідно з письмовими документами в 1578 році польський король Стефан Баторій передав Трахтемирів разом з довколишнім монастирем в управління запорізьким козакам і, таким чином, і існуюче вже тоді місто стало столицею козацтва. Петро Конашевич-Сагайдачный зробив Трахтемирів своєю столицею.

У 1637-го року козаки зазнали нищівної поразки від М. Потоцького в бою під Кумейками після чого Трахтемирів був зруйнований та переданий в управління польським комісарам що надалі став спадковою власністю польський панів. Але в часи визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького  місто знову переходить до козаків і стає важливою тиловою базою, де зберігалися провіант і порох. Так само тут проводились збори козацької старшини і вибиралися полковники і гетьмани. Але в 1664-65 роках, після численних каральних експедицій, монастир був остаточно зруйнований.

З 1715 року Трахтемирів стає звичайним польським містечком.

З 1792 р. увійшов до складу Російської імперії.

Історія цікава, проте не раз переписана, й чітко в ній орієнтуватися непросто, а ось внутрішня історія, яка ментальний образ цього місця, культури і традицій минулого не змінилася. Для того щоб увійти з ним у контакт досить туди приїхати, і розслабившись, розкривши своє серце, відпустити свідомість на волю, до глибинних його рівнів, де ніколи нічого не зникає. Тоді можна отримати дивовижний досвід занурення в ментальну історію минулого, досвід включення на генному рівні можливостей наших предків зіткнення з «тонким планом життя». Очевидно так сталося з Олегом Георгійовичем на прізвисько Скіф — в минулому режисером Київського молодого театру, який приїхав на Трахтемирів з великими проблемами зі здоров’ям більше 20-ти років тому. Зараз він офіційно прописаний житель села Трахтемирів, і в свій час це завадило Ігорю Бакаю стерти його з карт України. Живе Олег Георгійович натуральним господарством. Він охоче  проводить людей в так звану «Зону» Трахтемирова, яка являє собою центральну частину півострова огороджену дуже давніми валами.  Йога хата є невеличким музеєм де зібрано багато цікавих експонатів. Він завжди запрошує до себе в гості всіх охочих і грошей ніколи не бере. Якщо є бажання віддячити то краще взяти з собою продукти харчування, переважно рослинні.

Багато можна писати про це дивовижному місці і чудеса, які відбуваються з багатьма мандрівниками. Краще самому приїхати і переконатися в цьому. Отож

11 березня о 9-00 від Выставкового центру наш автобус поїде на Трахтемирів.

Точне місце збору – 300 метрів від метро «Выставковый центр» в бік Одеси, це 20 м за зупинкою громадського транспорту.

Вартість участі 470 грн.

У подорожі ми відвідаємо найбільш значущі місця півострова:

— висота 222

— Марків шпиль і лінза

— гряда Маркова і цілюще джерело

— урочище Монастирок

— місце православної ікони

—скіфське городище

Можливо зайдемо в гості до «Скіф» (це з його зайнятості та стану здоров’я). У цих місцях проведемо практики взаємодії з ними і сподіваюся кожен учасник отримає те заради чого він приїхав у це Святе місце.

Питання по тел 099 6052799, 067 1712221, 063 7420499

Для участі зареєструйтесь.

Будемо здорові успішні в радості та любові)

P.S. підписавшись на цікаві новини (форма на головній сторінці сайта справа під слайдером) і отримавши запрошення на подорож ви маєте гарантовану знижку на програму!

Post Author: sacred