Дерева як виток сакральних знань.

Світ навколо нас живий, ми просто дивимося на нього через фільтр свого розуму і часто не бачимо і не чуємо як він спілкується з нами, хоча інтуїтивно прагнемо до взаємодії з ним. Частіше це спілкування відбувається через дерева. Адже добре в лісі, тихо, спокійно, кудись зникає нервозність, втома. Дерево лікує, захищає, зігріває, дає кисень, дає життя величезній кількості комах, птахів і різних тварин. Дерево є в кожній квартирі. Наші предки завжди ставилися до дерев як до живих істот, причому більш розумних і чистих, які допомагали виліковуватися від різних хвороб. Дерево по енергетиці схоже на людину. У нього також два енергетичних каналу: по корінням вгору йде енергія Землі, через гілки і крону дерево передає вниз енергетику Космосу, Всесвіту. У ченців була техніка стояння на пнях нещодавно зрізаних дерев. Таким способом вони досягали зміненого стану свідомості і спілкувалися з вищими сутностями.

Дерева в магії друїдів, кельтських жерців, мабуть займали головне місце. Вони довіряли дереву. Можна було поклястися у правоті своїх слів, доторкнувшись до нього і по звуках або іншим знакам, що линули від дерева друїди судили про невинність або вини підсудного. Входячи в змінений стан свідомості, друїди розмовляли з деревами, у яких вони просили ради і ті говорили їм як слід вчинити в тому чи іншому випадку, бо дерева володіли сакральними знаннями , були і є поєднані з цілісним світом. Найбільш сильним “промовистим” ефектом володіли дерева в місцях сили, і вони повинні були бути досить старими, древніми. Доречи такий «промовистий дуб» є в Голосієво на плато. У мене, та деяких знайомих був досвід такого спілкування. Ще знаковим у друїдів було дерево з дуплом, у якому вирізували символи. Є в Голосієво і такий дуб – «рунний», на ньому намальовані руни. Друїди робили підношення своїм деревах у вигляді вина, меду або запалювали поряд з деревом пахощі викликаючи дух Дерева вимовляючи звуки. Дерево живе і відчуває послідовність звуків, що вже не раз доведено. Потім на корі дерева малюється його знак “Знаки ВИРІЮ”. Коли дерево таким способом персоналізується воно починає володіти «особистісними» характеристиками, має свій характер. Це ритуал пробудження. Після ритуалу необхідно тричі сильно постукати по стовбуру і в підсумку дерево почне з вами спілкуватися.

На практиці люди йдуть в ліс відпочити і набратися сил, подихати свіжим повітрям і мало хто може розмовляти з деревами. Є кілька секретів спілкування з деревами. Наприклад, виявляється, що біля дуба, на деякій відстані від стовбура, є енергетичний канал, і не один. Знайшовши його можна за короткий час відновитися і наповнитися енергією. Група дерев також може утворювати енергетичний канал, який можна виміряти методами біолокації.

Дерева наділені, як все живе, душею, через них йде потік життєвої енергії, яка є цілющою силою. Люди живуть і не помічаємо цього дива, дерева для нас є лише частиною пейзажу. Дерева ж найбільші і самі духовні рослини на землі. Вони знаходяться в безперервній медитації і через вхід до тонких планів, що можливий через стан зміненої свідомості, з ними дійсно можна поспілкуватись. Дерева можуть забрати нездорову енергію, що накопичилася в наших органах і провести її в землю до істот нижчого плану свідомості.  Вони зміцнюють нервову систему, покращують настрій, омолоджують, сприяють довголіттю. Однак вони теж потребують до себе відношення любові та поваги, без якого вони гинуть. Між людьми і деревами завжди існували і існують дружні узи. У багатьох людей є бажання посадити дерево і це ми бачимо біля багатоповерхових будинків, на дачах, люди хочуть побути біля дерева. Спілкування з деревами було частиною культури. Так після бою, поранений, знесилений воїн, щоб знову знайти сили, йшов до дуба. Жінка, щоб бути щасливою в сім’ю і народити здорову дитину, йшла до липі. Дівчина, щоб життя її склалося вдало, йшла до берези. На сьогодні на рівні досліджень біофізики є заключення про позитивний вплив дуба на здоров’я  чоловіка, а липа добре впливає на жінку. В культурі галів  ялина вважалась священним деревом яке не тільки суворо охороняли, а ще всіляко умилостивляли. Ялинку прикрашали, розкладали навколо нього багаття, готували ласощі, танцями і співом заклинали добрих духів. Потім дерево спалювали. Зола від нього вважалася священною, її зберігали до весни і розкидали на полях, відаючи, що вона здатна захистити домашні припаси від гризунів.  Згідно звичаям багатьох народів, в день народження дитини саджали дерево, і воно ставало як би другим «Я» людини, його заступником, воно передавало йому частину своєї сили. Якщо людина хворів, його нездужання передавалося дереву, воно чахло і зав’яло. Різні дерева мають звичайно й різну енергетику:

Верба – дерево з позитивною енергетикою. При контакті з вербою полегшення відчувають люди, що страждають гіпертонією і іншими захворюваннями судин. Це дерево заспокоює, сприяє розслабленню, усунення мігрені. Гілки верби в старовину часто зберігали в будинку.

Ясень вважають деревом-донором, вона допомагає посилити позитивні емоції, усунути переживання.

Ялівець – лікувальний дерево, яке покращує роботу нервової системи і нормалізує роботу мозку. Запах цього дерева корисний при сильних болях, захворюваннях дихальних шляхів, гіпертонії, безсонні. Оброблена деревина ялівцю виділяє особливі речовини – фітонциди, які очищають повітря.

Береза – енергетично сильне дерево. Вважається, що береза допомагає загоювати тілесні і душевні рани. Береза відновлює сили хворих ослаблених людей, допомагає прискорити процес одужання, відновлює внутрішню гармонію. Береза – це символ жіночого начала, доброти.

Сосна допоможе пережити наслідки потрясінь, стресових перевантажень. Вона допоможе при сильних емоційних переживаннях, перевтомі, нервовому виснаженні.

Каштан має сильну енергетику, розкріпачують людини, знімає больовий синдром.

Яблуня – символ жіночої м’якості, пробуджує чуттєвість і доброту. Спілкування з яблунею бажано для невпевнених у собі жінок, це дерево допомагає розкрити внутрішній енергетичний потенціал.

Осика – дерево, яке забирає погану енергію. Вона ефективна при зубний та головний болі, радикуліті. Контакт з осикою допоможе нервовим дратівливим людям віднайти внутрішній спокій.

Горобина – дерево, яке ідеально підходить зрілим жінкам, це підвищує їх внутрішню силу. Енергетика горобини прекрасно знімає напругу, агресію, допомагає заспокоїтися. У старовину плоди горобини були символом сімейної гармонії і затишку.

Клен – дерево, що допомагає розвивати внутрішню впевненість, воно дарує відчуття рівноваги, допомагає пережити душевні потрясіння.

Дуб – символ життєвої сили, здоров’я і довголіття – це дерево позитивно впливає на функції мозку, дієво покращує пам’ять. Допомагає покращити апетит, надає сили, підвищує тонус організму, знімає наслідки стресу. В давнину на Русі дуб вважався деревом, яке підвищує чоловічу силу.

До речі в Голосієвському лісі багато дубів. Нажаль багато старих дубів вже посохло, ті велетні що є потребують уважного та бережного до себе відношення. Якщо ви взаємодієте з деревом після цього добре подякувати йому за допомогу. Нижче невелике відео про енергетичні потоки дубів.

Якщо це цікаво можна зробити програму – подорож по Голосієво з темою спілкування з деревами. Пишіть тут в коментарях або на пошту tit777@ukr.net

 

Post Author: sacred