Люди, стосунки і Всесвіт.

Чисте нічне небо захоплює. Годинами можна спостерігати космічну гармонію зірок, їх тихе, яскраве сіяння, приходить внутрішній спокій і гармонія. Є розуміння що Всесвіт Цілісний, все узгоджено, збалансовано і живе по гармонійним законам. Оскільки всі ми за Подобою Творця створені, то кожна людина це потенційно Всесвіт. Ми тут на Землі щоб його відкрити в собі.

Кожна річ у Всесвіті утримує в собі полярність. Так в ядрі є плюс частка і мінус частка, народження відбувається через єднання протилежностей (чоловіче і жіноче), саме світло є наслідком такої взаємодії (частка та анти частка поєднуючись викликають спалах світла). Отже чоловік і жінка через єднання мають відтворити вдвох Цілісний ВсеСвіт. В системі знань що поєднує зовнішнє знання з внутрішнім, такий процес відтворення називається дотиком до Цілісності. В цьому контексті Цілісність це узгоджений тонкий план Всесвіту, з якого вибудовується весь зовнішній Світ.

Всі ми тут за цим дотиком і кожний шукає свою частку, щоб відтворити вдвох свій ВсеСвіт. Приходячи на Землю маємо вже спланований шлях або долю до такого єднання, бо інакше немає сенсу сюди приходити. Отже всі взаємини в цьому світі обумовлені. Будь-яка зустріч, бідь-який контакт має відповідні причини. Ми в кожному своєму «приході» сюди, щось відпрацьовуємо, набуваємо досвіду щоб здійснити таке єднання. У відносинах можливі варіанти відпрацювання карми особистої, карми роду (діти вибирають батьків), навчання (як правило люди протилежні за багатьма психофізичними параметрами) і нарешті вдвох «дотикнутись» до Цілісності. В такому дотику парі відкривається вся глибина існування самої Цілісності і розуміння життя. Це і щастя, це і Любов, це Радість – словом весь спектр життєвих емоцій цілеспрямування людини.

Щоб таке єднання відбулось має бути взаємодія на всіх горизонтах прояву життя а їх сім. Їх пов’язують з енергетичними центрами або чакрами людини.

В природі чоловічий аспект – аспект ментальний, аспект Духу і напрямок дії до матеріального, до жінки. Чоловік діє з Духу, зверху і енергетичний потік «чоловічий», якщо міряти маятником, призводить до коливань за годинниковою стрілкою. Чоловіча активність – зовнішня дія, будова планів. Чоловіка в стародавній і в сучасній символіці зображують трикутником вершиною вгору.

Жіночий аспект – чуттєвий, аспект Душі, матеріальний і напрямок дії до пізнання світу, до знань або до чоловіка. Енергетичний «жіночий» потік, якщо міряти маятником, призводить до коливань проти годинникової стрілки. Жінка собою наповнює простір, створений чоловіком, є хранителькою Дому, діє внутрішньо, за відчуттями. Жінку в стародавній і в сучасній символіці зображують трикутником вершиною вниз.

Вдвох чоловік і жінка поєднуючись утворюють схематично фігуру шестикутної зірки, енергетичного поля Мер-ка-ба, активуючи яке відкривається Всесвіт (за Єгипетською філософією). Центр єднання – аннахата, або серцевий центр, або стан безумовної Любові, або служіння один одному. Щоб вся система працювала вона має опиратись на потужне фізичне єднання -це повна довіра, і на потужне Духовне єднання – це єдність інтересів.

Психологи кажуть, що головним у відношеннях є єдність інтересів і повна довіра.

Часто відносини будуються на якомусь одному рівні, в більшості соціальному, де чоловік заробляє гроші, є головою сім’ї, забезпечує жінку, а жінка просто займається домашніми справами. У сьогоднішніх умовах не всі чоловіки здатні забезпечити жінку і вона має заробляти кошти сама. Такі взаємини не відповідають правилам світо будування, правилам Цілісності, і в таких сім’ях існує зрада або хвороби і часто вони розпадаються.

Щоб відповідати Цілісності, жити щасливо треба стати на шлях своєї долі. Йти і відчувати що на своєму місці, що є Майстром своєї справи, що кожної миті отримуєш задоволення від того що робиш, і як світ оточуючий з тобою взаємодіє. Такою має бути пара – і чоловік, і жінка. Це виховання, це знання, це розкриття власного, закладеного Творцем потенціалу життя. Отож рухаємось до Себе, до розкриття свого потенціалу, до майстерності свого життя і хай нам щастить на цьому шляху!

Кожний прожитий день – це просування вперед, і кожного дня ввечері треба себе запитувати – «Що сьогодні я відкрив в собі нового, як світ до мене відносився, який крок і куди я зробив»

Щастя, гармонії, Любові всім нам!

Post Author: sacred