Про мову.

Часто у громадян України від батьків  є крені двох країн. Виникає питання рідної мови.  Особливо гостро це питання проявляється у українців у яких є українське і російське коріння. То Мова или язык?

У будь-якої держави є державна мова і природньо що громадяни держави мають спілкуватись саме нею. Насправді це питання не політичне, а питання гармонійного існування людини на відповідній території. Досліджуючи мови можна стверджувати, що кожній території має відповідати певний звуковий ряд,  що гармонійно взаємодіє з патерном умов існування людини на цій землі. Це рельєф, рослинний та тваринний світ, кліматичні умови.  Мова є складовою частиною чакри другого рівня що називається Самарга. Саме через другий рівень чакр відбувається включення людини у простір Цілісності, або дотичності до вищих станів свідомості. Недарма ж існує у корінних народів звичаєва культура яка в вік технічного прогресу дає силу, здоров’я і гармонію життя. В соціальному світі людина цього полишена і нажаль здоров’я і гармонії життя там не видно. Нещодавно мій знайомий якому лише 49 років сказав що біля 30% його однокласників вже померли. Замість звичаєвої культури сьогодні з’явилось знання про здоровий спосіб життя в якому також вже науково враховується специфіка території. Наприклад здорове харчування має в основі складатись з рослинного світу землі де людина живе. Це стосується кількості руху, пиття води, внутрішня культура. За даними досліджень в місцях де люди враховують знання здорового способу життя люди справді живуть довго. В Японії На Окінаві на 100 тис. близько 60 чоловік пережили столітній рубіж. Вони в першу чергу дотримуються своїх культурних традицій. Теж можна сказати про жителів Сардинії. Багато з них відзначили сторіччя. У них хороша генетика і відмінне здоров’я. В способі життя  обов’язкові піші прогулянки по гірській місцевості харчування  з невеликою кількістю м’яса і великою кількістю овочів і фруктів, овечого молока і сиру в раціоні що притаманно тій землі. Звичайно там не існує питання мови і включеності у суспільні процеси. В нашій державі це навіть політичне питання, як і в Росії. Чому?

Російська мова утримує в собі багато іноземних слів, закінчень німецької мови, англійської. Містить багато слів інших словянських мов з вимовою чітким ритмічним звучанням. Ритмічні чітки мови структурують роботу мозку і ними легше пояснювати технічні речі. Саме тому англійською написані мови програмування і держави що мають таку структуру мови мають технічні досягнення. Логічно, що північні народи мусили думати структурно, щоб виживати в жорстких умовах на відміну від південних. Розмовляючи російською мовою дійсно можна спостерігати за собою чітки формулювання, звучання і легше описувати різні техніки. Коли торкаєшся звичаєвої української культури ,то можна пояснювати і включати лише українською. Російська не передає глибини. Можна це просто перевірити. В просторі образної пам’яті уявіть людину в національному вбранні що стоїть на землі. Змоделюйте ситуацію коли ця людина спілкується з іншою на рідній мові. Торкніться ментальним поглядом її і відчуйте її стан. Це буде на фізичному рівні цілком тілесне відчуття. Потім змоделюйте ситуацію коли ця ж людина спілкується іншою мовою і таким же ш чином відчуйте її стан. Порівняйте – в якому випадку внутрішній стан буде потужнішим?

Якщо людина усвідомлена – можна спілкуватись будь-якою мовою. Дискримінації тут бути не може. Треба просто розуміти що і для чого, відноситись до всього з прийняттям та повагою, бо все по існує лише по Волі Бога. Треба враховувати історичну специфіку, яка склалась на території країн що колись входили у склад СРСР. Також нажаль є політичні спекуляції питанням мови, є свідоме включення в іншу мову, що роз’єднує людину з територію її проживання. Такі люди часто іммігрують і лише (далеко не всі) з часом відчувають тугу за Батьківщиною. На мій погляд розвиток свідомості кожного, розуміння себе і світу є головним в житті, і не так вже і важливо якою мовою це відбувається. З часом її Величність Цілісність все поставить на свої місця. Хочете змінити світ, змініть себе і він під вас підлаштується).

Гарного всім дня, здоров’я, настрою успіхів!

Post Author: sacred