Легенда про заснування та назву Києва

Транспорт

Тривалість

Ціна

1

Дати

Існує безліч версій і легенд про заснування Києва. Є думки істориків, засновані на археологічних розкопках і аналізі історичних хронік, що ще в III тисячолітті до нашої ери на місці сучасного Києва існувало поселення, що відноситься до Трипільської цивілізації, а в IV–V століттях до нашої ери велике скіфське поселення. Офіційна історія спирається на опис створення Києва в «Повести временных лет»,  завершеній в 1113 році київським літописцем, ченцем Києво-Печерського монастиря Нестором. Ось так про це оповідає літописець: «І биша три брати: єдиному ім’я Кий, а другому Щек, а третьому Хорив, та сестра їх Либідь. Седяше Кий на горі, де же нине узвіз Борічев, а Щек седяше на горі, де же нине зветься Щекавиця, а Хорив на третій горі, від нього же прозвалася Хоревиця. І сотворіша град в ім’я брата свого старшого і нарекоши ім’я єму Києв».

В одній з подорожей при відвідуванні печер Досифеї, в Китаєво, послушник, який сидів на вході розповів цікаву версію походження назви міста. Київ, за його словами, названий не тому що його заснував Кий, а тому що Київ стоїть на потужному джерелі енергії життя, яку називають Ки, Чи, або Ци. Тут вона явлена і тому місце названо Києвом – киява. Можливо це пов’язано з впливом якогось випромінювання на організм людини. Так кажуть екстрасенси. Ядерні моделі передбачають можливість існування нейтроно надлишкових ядер і ця область в науці ще недостатньо досліджена. Можливо існування ізотопів олова, (саме про нього кажуть екстрасенси) а їх близько 10 що знаходяться в стабільному стані, є причиною впливу на свідомість людини. Адже поглинання мізерної кількості енергії ядерного випромінювання може давати значний біологічний ефект. Олово метал рідкісний і розсіяний. Його в невеликих кількостях отримують з руд і пісків. Київ стоїть на високому правому березі Дніпра і в багатьох місцях піску достатньо. Наприклад, у Голосіївському лісі в суху погоду пісок просто під ногами. Можливо тому Голосіївський ліс, точніше за цією версією ізотопи олова, діють на свідомість багатьох людей що в ньому перебувають. Є багато історій про людей що потряпляли в незвичні стани у Голосієвському лісі. Цей вплив швидше за все підвищує частоту свідомості і людина переходить на інші горизонти життя, що дають їй нові можливості. Тому в таких місцях дуже давно селилися люди, було багато культових споруд. Такі місця приваблювали жерців, пізніше волхвів і з Києвом пов’язують безліч історій про волхвів. Одна з них про Сур’я – град, місто волхвів яке було розташоване на території сьогоднішнього Голосіївського лісу. Об’єктивно цю версію підтвердити або відкинути неможливо. Однак є суб’єктивні способи перегляду минулого, засновані на здатності бачити ментальні образи. Справа в тому, що кожна людина здатна бачити ментальні картинки своїй пам’яті. Оскільки все, що колись існувало має ментальний образ, то його вочевидь можна побачити. Суб’єктивно під час подорожей по Голосіївському лісі дуже багато дійсно бачили місто і час його існування близько 3000 років до нашої ери. Це збігається з припущенням істориків.

Так це чи ні  однозначної відповіді не існує. Ви можете спробувати самі подивитися на ментальну картинку минулого і зробити свій власний висновок. Це можна зробити в будь-якій подорожі по Голосієво. Так що приєднуйтесь!

При використовуванні матеріалів сайту посилання обов’язкове.

Підписавшись на цікаві новини (форма на головній сторінці сайта справа під слайдером) і отримавши запрошення на подорож ви маєте гарантовану знижку на програму!

Post Author: sacred