Тривалість життя та способи його подовження.

Люди в більшості своїй живуть так, ніби життя вічне, а воно не так. Приходить старість і з нею розуміння, що життя минулось і все як примара. Воно здається коротким, швидкоплинним як мить. Скільки ж насправді може прожити людина?

Академік Павлов стверджував, що потенційно закладена природою максимальна тривалість життя людини близько 150 років. Те, що ми не доживаємо до цього віку, виключно наша власна провина, оскільки ми не живемо в злагоді з природою. Дійсно чоловік пішов далеко від природи і в способі життя і в харчуванні. Мало рухаємося, їмо всяку штучну гидоту, п’ємо алкоголь, куримо, дихаємо вихлопними газами і т. д. Однак люди, що жили задовго до нашої техногенної доби, не мали всього цього, але жили ще менше. В часи раннього палеоліту (приблизно 300 тисяч років тому) на основі знайдених 22 синантропів антрополог Ф. Вайденрайх констатував, що 15 з цих перших людей померли у віці до 14 років, і тільки одному пощастило дожити до віку 50-60 років. Середня тривалість життя людини у світі в період палеоліту, за розрахунками фахівців, становила 15-20 років.

Більш пізня доба неоліту на основі таких аналізів знайдених скелетів говорить про середній вік життя 22 роки. Розкопки в Тафольратскій печері у Марокко та аналіз останків 186 давніх людей, що жили в пізньому палеоліті, встановили, що середня тривалість їх життя була не більше 30 років. Дані про людину, яка жила у мідному, бронзовому та залізному столітті, свідчать, що середня тривалість їх життя не відрізнялася тривалістю від більш ранніх періодів історії, але більше зустрічалися останки людей у віці 50-60 років. Логічно припустити, що довгожительство пов’язано безпосередньо з поліпшенням умов людського життя, його захищеності, зменшення ризику передчасної загибелі. Коли цей ризик зростав через ведення війн, захоплення і поневолення людей тривалість життя людини скорочувалася. У Римській імперії вона становила 32,2 року. Даний висновок грунтується на 24 848 епітафіях, зібраних на кладовищах 48 районів і міст Римської імперії. Середня тривалість життя людини у той же час у стародавньому Єгипті була близько 23 років.

Далі середні століття. В Англії в 13 – 15 століття середня тривалість людського життя була в межах від 17,5 років до 33.  У 18 столітті в  Голландії середня тривалість життя була приблизно 31 рік. Тоді ж  у 18 столітті у  Німеччині  у 1741 році, військовий капелан Йоганн Петер Зюссмільх  опублікував першу таблицю смертності в Німеччині для населення Бранденбурга. Середня тривалість життя була 22,5 року. В Росії у 19 столітті люди жили в середньому 32 роки. У той же ш час в Бельгії 32 роки, в Англії  33,  в Голландії  34.

У XX столітті картина різко змінилася і тому є багато причин. В першу чергу – поліпшення життєвих умов, економічних умов у більшості країн, революційні відкриття в області техніки і медицини. На початку XX століття, люди в середньому жили близько 32 років, а вже у другій половині століття, в 1971-1972 роках ця цифра зросла до 64 років! Після цього різкого стрибка підвищення середнього віку життя людини цей показник завмер. Протягом останніх років  збільшення тривалості життя не відбувається, швидше навіть навпаки, спостерігається регрес. Збільшилася кількість стресів і ризиків для життя в техногенному суспільстві що призвело до деякого зменшення цього показника.

В цілому, на основі наведеного аналізу, можна сказати що стрибки розвитку суспільства, що пов’язані  із стрибками розвитку свідомості,  впливають на тривалість життя, так само як і його падіння. На користь цієї тези свідоцтва історії про людей, що жили більше 200 років. Наприклад, історії про графа Сен-Жермена, що був освідченою, розвинутою у всіх відношеннях людиною. У варіанті максимального розвитку свідомості очевидно можна досягнути безсмертя. Індійський йог, Духовний вчитель Пайлот Бабаджі стверджує, що спілкувався з йогами в Гімалаях яким понад 1000 років!

Найголовніший фактор і умова довголіття, на якому ґрунтується і медицина, і генетика, і психологія – це Любов, Любов до життя, її пізнання! Тут присутні всі компоненти людського життя – вивчення тіла і правильне взаємодія з ним, вивчення світу зовнішнього і внутрішнього світу, світу, Душі, того чим займається релігія, сучасна психологія і новітня супраментальна психологія!

Біологічно тіло розраховане на 350 років. Цей висновок випливає із сучасних досліджень життя клітин тіла. Шведський молекулярний біолог Джонас Фрисен виявив, що клітини тіла по більшій частині замінюють себе кожні 7-10 років, тобто це  їх середній час життя (різні клітини живуть різний час, мова йде про соматичні клітини що складають тіло (сому)). У 1961 році біолог Леонард Хейфлік встановив, що після 50 поділів, клітини виявляють ознаки старіння і потім помирають. Для більшості людських клітин ця межа (Хейфліка) становить 52 поділу. Таким чином отримуємо розрахунок терміну служби тіла 350 – 520 років!!!

На цих принципах є концепція створення геронтологічного центру, яка буде реалізовуватись в рамках проекту Сакральна Україна. Тут, в Україні, є ще ряд унікальних характеристик для створення такого центру. Є місця, так звані місця сили, або сакральні місця у нас в Україні, які пов’язані своєю історією з дуже давнім минулим – під нашими ногами стародавній  Український щит. Потім, знову ж таки у деяких місцях, є жива незруйнована природа, чиста вода, свіже повітря, реліктові ліси. За відсутністю розвитку, точніше повним занепадом економіки, забруднення навколишнього середовища зменшилось. Саме у такому місці і треба будувати геронтологічний центр! Приєднуйтесь до проекту, якщо цікаво пишіть tit777@ukr.net!

Загалом розвивайтесь, вивчайте себе, розумійте світ навколо і Любіть життя!

Слідкуйте за публікаціями та підписуйтесь на цікаві новини (форма на головній сторінці сайта справа під слайдером).

Post Author: sacred