Місце сили Карпат – Писаний камінь, сакральне місце ритуалів і магії.

Транспорт

Тривалість

Ціна

1

Дати

Коли їдеш на поїзді до Рахова, проїзжаючи вже по Карпатам,  і дивишся у вікно на гори, кидається в очі правильна пірамідальна геометрія деяких вершин. Зверніть на це увагу. За природних процесів утворитись вони не могли, тому що діють певні сили які формують сферичні об’єми. Є припущення що це давні сакральні піраміди що формують енергетичний потік на землю. Тому до тих гір тягнуться люди щоб насичитись енергією життя. Насправді так воно і є. Відпочинок у горах один з найкращих. Можливо тому в Карпатах по одній з версій поселення людей виникли дуже давно, більше 100 000 років. Легенди кажуть що то були велетні і звали їх Карпами. Вони були могутніми воїнами і підкорили весь світ. Керував ними Верховний жрець. Коли він помер на його могилу поставили величезну кам’яну брилу, завбільшки з будинок з давніми письменами. Гори дістали назву Карпат а камінь став Писаний. Ця земля і досі насичує людей енергією і силою, відкриває деяким людям надлюдські можливості. Писаний камінь, як кажуть, має здатність зцілювати, наділяти людину енергією благополуччя і достатку. В навколишніх селах народжувались потужні люди, деякі з них мали талан зцілювати. Недалеко, наприклад, народився Михайло Нечай у  селі Верхній Ясенів, в Буківцях жила відома у всьому краю гадярка, що зцілювала від укусів гадюк. На вершині  Писаного камня, як вважають деякі вчені, проводились древні магічні ритуали, тобто було язичницьке капище. Ознаками цього вчені вважають наявність дев’яти чаш — круглих виїмок, які вирубані в камені, причому на внутрішніх стінках окремих заглиблень збереглися виразні сліди видовбування якимось гострим предметом. В деяких з них вода ніколи не висихає. Кажуть, і ніби це перевірено багатьма людьми, якщо покалатать там воду то піде дощ. Про це мені розповідав мій знайомий з Верховини, який був тому свідок. Між “чашами” і навколо них є символічні наскальні малюнки — петрогліфи, які досі не можуть розшифрувати, їх більше тридцяти. Саме завдяки численним петрогліфам і написами, викарбуваними на  поверхні каменя він отримав свою назву. Що цікаво що давні символи, що вгадуються в зображеннях на поверхні каменя, можна побачити і в сучасних гуцульських орнаментах. Навколо каменя ще є кілька окремих скель, що можливо теж мали ритуальне значення. Деякі екстрасенси бачать там діючі енергетичні структури, що впливають на свідомість. По-різному трактують походження і значення малюнків на камні. Деякі вважають їх наслідком дії сонця, води і вітру. Інші впевнені, що письмена на ньому свідчать про те, що тут є джерело могутньої древньої сили.

Багато місцевих екскурсоводів розповідають біля Писаного каменя ще одну легенду походження Карпат. По ній гори отримали свою назву від імен Карія і Пате і було це дуже давно. Тоді ще не було гір, а було лише море. У царя моря була гарна дочка Карія. Батько плекав її, оберігав, радів, що росте вона розумницею. Виросла дівчина. А тут і слуга царя, якого звали Пате, почав задивлятися на молоду царівну. Закохався він в неї і почали вони таємно зустрічатись. Дізнався  про це батько Карії. Що тільки не робив він, щоб розлучити молодих але все марно. І якось у пориві гніву крикнув на все море:

— А щоб ти горою стала! І виросла серед води гора. Пате плавав і кликав свою кохану:

— Карія! Карія! Карія! І тільки встиг крикнути в третій раз, як гора відповіла грудним голосом:

—Паті!

Ось так гори увічнили пам’ять про Кохання. І приходили після сюди молоді, клялися в любові як Карія і Пате. І так ці гори і назвали Карпатами.

По факту це геологічний пам’ятник природи місцевого значення висотою 1221 м. на якому є досить старі сліди ритуальних дій. У свій час до Писаного каменя приходили Іван Франко, Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник та інші видатні діячі літератури і мистецтва.  На відчуттях там дійсно щось відбуваються. Біля каменю діє енергія активації вищих энергоцентров (чакр), тому добре закладати намір подій майбутнього життя. Бувають біля каменя  після практик атмосферні рухи: двічі виходило сонце, один раз через час, за все те небо було повністю затягнуте. Місцеві жителі вважають, що камінь володіє чарівною силою. Часто після практик прилітає орел. Можливо простір біля каменю містить ментальний образ, який можна віднести до знакового, що включає енергетичний горизонт вищої реальності (мається на увазі ієрархічність свідомості) і відбуваються дині речі з свідомістю і простором. У рамках наукового підходу доведено первинність свідомості у проявленому світі і все є її прояв. Писаний камінь також прояв якоїсь унікальної досить потужної свідомості. Тому камінь притягував людей що відчувають енергію і вміють з нею працювати. З часом навколо нього від цих дій виник ореол магічності і таємничості.

При всіх цих легендах, і думаю багатьох вигадках, камінь і справді, при відповідному настрої, дуже благодійно впливає на людину. Але треба пам’ятати і про те, що люди туди приходять різні, і багато всяких там енерго-інформаційних сутностей. Треба знати правила безпеки, відчувати енергію і тому туди краще приходити з провідником. Камінь безумовно заслуговує уваги, і як і будь-яке місце сили здатний внести корективи в людську долю (треба знати як))). Я вже багато разів був біля каменя, з різними групами та різними практиками і від того є потужний ефект. Головне це намір з яким туди йдеш, чистота помислів і відкрите серце.

Приєднуйтесь до наших програм у Верховині. У всіх ми робимо це місце подорож. Це завжди захоплююче, красиво і незвично

Post Author: sacred